Avati fotonäitus “Aasta Tehasemaja 2016”

Eile avati Pärnus Port Artur 2 III korrusel fotonäitus “Aasta Tehasemaja 2016” konkursi töödest.

Näitusega soovib Eesti Puitmajaliit koostöös puitmajaklastriga tõsta eestlaste teadlikust meie endi ettevõtete valmistatud kõrge tasemega puitehitistest kodu- ja välismaal. Aastal 2016 tunnistati parimaks sensatsiooniline, Norras asuv AS Kodumaja poolt ehitatud 14. korruseline maailma kõrgeim puithoone.

Lisaks võidutööle oli konkursile esitatud 22 töö hulgas veel palju erinevaid puidust meistriteoseid: Eestis ehitatud ja eestlaste poolt välja töötatud ligi-nullenergiahoone, Norras asuv passiivmaja standardi järgi ehitatud tervisekeskus ning mitmed tehases element- või palkmajadena valmistatud eramud, korterelamud ja avalikud hooned.

“Aasta Tehasemaja” konkurssi korraldab Eesti Puitmajaliit koostöös -klastriga juba kuuendat aastat.